måndag 21 juni 2010

Hälsa och friskvård

Även om sommaren och ljuset anlänt, är det inte alltid man vaknar pigg och utvilad. Vad kan då passa bättre, än en riktigt uppiggande och energigivande juicedrink, som får dig att komma igång?
Här kommer receptet på två riktigt energigivande juicer.


Björnbär, äpple och ananas
Björnbär har den högsta halten fytoöstrogener i bärvärlden och är sprängfyllda med c-vitamin,vilket bidrar till att höja energinivån när kroppen behöver ett extra tillskott. Färskpressad äppeljuice innehåller också c-vitamin,förutom fruktos och äppelsyra, vilket alla bidrar till energiproduktionen.Ananas är känd för sina antiinflamatoriska egenskaper och är en utmärkt källa till mangan, som används av energiframställande enzymer. Ett glas färsk ananasjuice ger ovanligt höga halter av detta mineral.


Recept
25 björnbär
2 äpplen, skurna i klyftor
1 ananas, skalad och skuren i bitar

Pressa björnbär och fruktbitar växelvis i en juicepress.
Rör om och drick genast.
-----------------------------------
Persika, aprikos och mango
Persikor och aprikoser är naturligt rika på fruktos, som ger omedelbar energi. Juicen blir tjockflytande och fylld av bland annat fosfor och B5-vitamin, vilka båda hjälper kroppen att tillgodogöra sig energin i maten. Mango är rik på betakaroten och ger även en del järn. Om du känner dig trött, använd torkade aprikoser istället för färska eftersom de innehåller mer fruktos, betakaroten, kalium och järn, vilket gör dem till en fantisk energikälla.

Recept

3 persikor, urkärnade och delade i fjärdedelar
3 aprikoser, urkärnade och halverade
1 mango, skalad, urkärnad och skuren i bitar

Pressa frukterna växelvis i en juicepress
rör om och drick genast.


Snabbt, enkelt och gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar